Pieter de Hooghstraat, 3117 TL SCHIEDAM

Prachtig appartement te huur in Schiedam voor een betaalbare huurprijs

Zou de ‘Oud Hollandsche meester’ Pieter de Hoogh nog hebben geleefd, dan zou hij best weleens voor dit knusse appartement gevallen kunnen zijn. Met het uitzicht over de rode daken en de lichtinval van de dakramen, een prachtig tafereel om een schilderij te maken.
Dit appartement is net als een schilderij: het is het hele plaatje. In verbazing en met enthousiasme loop je eerst drie rondjes, vervolgens plof je op de hoekbank en je gaat even genieten. Dit is gewoon leuk! Dit past je en hier zou je zo willen wonen. Het is niet groot, maar heeft alles in zich om een prima plekje voor jou te zijn.

Indeling

UITEENZETTING

Het pand is gebouwd in 1930 en in 2007 gerenoveerd.

We lopen de trap op naar de tweede verdieping en wat ons direct opvalt zijn de zonnestralen die door het daklicht naar beneden vallen, dat is nog eens zonnig binnenkomen. Eenmaal boven aangekomen, is het heel overzichtelijk, links woonkamer, voor ons de slaapkamer en rechts badkamer. We kiezen ervoor om eerst eens een kijkje te nemen in de woonkamer, gelijk ook met keuken blok.

De woonkamer heeft een kleine dakkapel en daarnaast twee uitgekiende dakramen boven elkaar waardoor het een lekker lichte ruimte wordt. Het keukenblok met houten aanrecht is sfeervol evenals praktisch. We noteren een grote koelkast, apothekerskast, elektrische oven, 4 pits gaskookplaat, een vaatwasmachine en de afzuigkap zorgt ervoor dat alle kookluchtjes verdwijnen naar buiten. Naast het keukenblok past precies nog de servies kast. Ook aan de meterkast is gedacht bij de renovatie, 4 dubbele groepen en een aardlekschakelaar. Wat opvalt is dat de woonkamer door de bijzondere kap constructie speels en lekker hoog in de nok is. De ingebouwde verlichting is daardoor extra sfeervol.

In de slaapkamer aan de achterzijde staan de openslaande balkondeuren uitnodigend open naar de avondzon, de laminaatvloer glimt en de vogel fluit het hoogste lied.

De badkamer mag er zijn. Gewoon een lekkere afmeting, in breedte en diepte. We noteren een wastafel, toilet, kwartronde douchehoek, wasmachine en CV ketel. ’s Zomers kan de was zo naar buiten. Extra tof is dat er geen directe buren bij je op het balkon kijken.

UITBLAZEN

De woning ligt nabij het Julianapark. Je loopt er zo naartoe. Of je kiest voor Park Vlaardingerdijk. Wil je wat geld uitgeven dan ben je binnen 10 metro haltes in het bruisende hart van Rotterdam.

UITZWAAIEN

We hebben het nog niet benoemd, maar de auto kun je gratis in de straat parkeren. Vanuit de dakkapel zwaai je (in het begin ??) vriend of vriendin uit.

Er is geen fietsenberging aanwezig

 

Gegevens

ID : 3437
Type woning : Appartement/flat
Slaapkamers : 1
Badkamers : 1
Adres(Maps) : Pieter de Hooghstraat 3-C, 3117 TL SCHIEDAM
Adres : Pieter de Hooghstraat
Postcode : 3117 TL
Woonplaats : Schiedam
Land : Nederland
Kamers : 2

Map

Esther

Ga naar de bovenkant