TEGENGAAN ILLEGALE VERHUUR

Max Rental

Tegengaan illegale verhuur

Illegale verhuur kan voorkomen als de woning die u verhuurt niet gebruikt wordt voor het doel wat u overeengekomen bent in de huurovereenkomst. In de huurovereenkomst komt u als verhuurder over het algemeen overeen dat de huurder de woning gebruikt als woning. Ook dient de huurwoning als hoofdadres van de huurder. Indien de huurder de woning niet als woning gebruikt maar voor andere doeleinden dan is er sprake van illegale verhuur. Voorbeelden hiervan zijn woningen die gebruikt worden voor hennep plantages of voor het opslaan van hard drugs en contant geld. Veelal staat de zogenaamde ‘huurder’ niet ingeschreven op dit adres. De gemeente spreekt in dat geval van spookbewoning.

Tegengaan illegale verhuur

Wordt u als eigenaar geconfronteerd met spookbewoning? Dan is de kans groot dat de gemeente u beboet met een geldboete en sluiting van het huurobject. Dit betekent dat u voor een bepaalde periode geen toegang meer heeft tot uw vastgoed terwijl uw vast lasten zoals uw hypotheek door blijven lopen. Iets dat u als verhuurder uiteraard wilt voorkomen.

Gemeente Rotterdam heeft regels opgesteld voor verhuurders onder de noemer ‘goed verhuurderschap’. Max Management zorgt er met haar full service beheer pakket voor dat u voldoet aan deze regelgeving. Hiermee kunt u voorkomen dat u uit de boetesfeer blijft.

Wilt u als belegger meer informatie ontvangen over beleggen in vastgoed?

MAAK EEN AFSPRAAK