HUURCONTRACT AFSLUITEN

Max Rental

Huurcontract afsluiten

In een huurovereenkomst legt u afspraken vast met de huurder. Als onderdeel van goed verhuurderschap heef de gemeente Rotterdam bepaalt dat u een goed huurcontract moet sluiten met de huurder.

Een veelvoorkomend huurcontract is het ROZ model. Max Rental werkt met huurcontracten die zijn nagekeken door onze huisadvocaat DHC Advocaten. Uw huurcontract is dus juridisch tip top in orde.

Huurcontract bepaalde tijd

Sinds 2016 is de huurwet verandert en kunnen we tegenwoordig ook gebruik maken van huurcontracten voor bepaalde tijd. Deze huurcontracten mag u als eigenaar sluiten voor minimaal 6 maanden en maximaal 24 maanden. Als eigenaar kunt u maximaal 3 en minimaal 1 maand van tevoren de huur opzeggen. Een huurder mag het huurcontract tussentijds opzeggen met 1 maand opzegtermijn.

Wilt u de huurder aan een minimale huurperiode houden? Dan sluit u een contract voor bijvoorbeeld minimaal 12 maanden. Dit contract kan de huurder niet tussentijds opzeggen, maar u als verhuurder kan dit contract alleen maar opzeggen op gegronde redenen en via een gang naar de rechter.

Wilt u als belegger meer informatie ontvangen over beleggen in vastgoed?

MAAK EEN AFSPRAAK