WAAROM VASTGOEDBEHEER

Max Rental

Waarom vastgoedbeheer Max Rental

Het uitbesteden van het vastgoedbeheer aan de juiste beheerder kans soms een hele klus zijn. U zoekt een beheerder waar u een ‘klik’ mee heeft, waar het ‘gevoel’ goed is. Of wellicht bent u van mening dat u prima in staat bent zelf uw panden te beheren. Toch kan het uitbesteden van uw vastgoedbeheer goed zijn.

  • Meer over vastgoedbeheer

Waarom uw beheer uitbesteden?

Gemeentelijk beleid

Iedere gemeente in Nederland mag zelf regels maken als het gaat om huisvesting. Deze regels staan in de huisvestingsverordening. De gemeente kan deze regels met enige regelmaat aanpassen. Daarnaast verwacht de gemeente dat u als verhuurder altijd op de hoogte bent van de laatste regelgeving. Als particuliere belegger is het begrijpelijk dat u in grote lijnen speelt wat het beleid is, maar dat u de details liever overlaat aan professionals. Max Rental heeft nauwe banden met de gemeente Rotterdam, waarbij wij altijd op de hoogte zijn van de laatste regelgeving. Door gebruik te maken van onze diensten profiteert u hier ook weer van.

Onderhoud van de woning

Indien u zelf het beheer van uw vastgoed doet is het verleidelijk om op elke vraag van een huurder in te gaan. U wilt immers overkomen als een goede verhuurder. Toch is dit vaak helemaal niet nodig. Max Rental kijkt bij elk serviceverzoek kritisch of de verantwoordelijkheid voor reparatie bij de huurder of verhuurder ligt. Dit kan voor u als verhuurder enorme kosten schelen.

Scherp debiteurenbeheer

Niets is zo erg als een huurder die niet betaalt. Als particuliere verhuurder kan het zijn dat u geneigd bent om de huurder het voordeel van de twijfel te geven met resultaat dat de huurachterstand alleen maar oploopt. Dit heeft ook direct invloed op uw maandelijkse kasstromen. Door gebruik te maken van een professionele beheerder kunt u grote huurachterstanden voorkomen en ervoor zorgen dat niet betalende huurder snel uitgezet worden of weer gaan betalen. Max Rental heeft een samenwerking met Vismans Deurwaarders, een deurwaarderskantoor uit Rotterdam. Door snel en professioneel te handelen kunnen zorgen we er gezamenlijk voor dat niet betalende huurders zo snel mogelijk verhuizen of een betaalregeling treffen.

Management

Een laatste reden om uw vastgoedbeheer uit te besteden is het management van uw portefeuille tijdens de gehele huurperiode. Dit betekent dat er bijvoorbeeld pro actief ingespeeld wordt op onderhoud. Komt er regelmatig een melding binnen over een cv ketel dan zorgt Max Rental dat u op de hoogte gebracht wordt om wellicht op korte termijn de ketel te vervangen. Dit zorgt voor minder gevolg schade in uw vastgoed én een hogere huurderstevredenheid.

Maar Max Rental houdt bijvoorbeeld ook voor u in de gaten wanneer huurcontracten aflopen en informeert u hierover. Indien u met huurcontracten voor bepaalde tijd werkt bent u in de gelegenheid om het huurcontract op te zeggen. Dit geeft u een bepaalde vorm van flexibiliteit.

Wilt u als belegger meer informatie ontvangen over beleggen in vastgoed?

MAAK EEN AFSPRAAK